Witam, miał ktoś może lub ma problem z dziwnymi dźwiękami przy przyspieszaniu powyżej 2 tys obrotów? myślałem że coś w schowkach drga, ale wszystko wyciągnąłem i dźwięki nie ustały. nie zdarza się to codziennie ale np 2 dni wydaje coś jakby drgania, nie wiem jak to nazwać, mogę ewentualnie nagrać, raz przy przyspieszaniu od 2 k obrotów, raz jak schodzi od 3 do 2. pod powiedźcie proszę bo tego nie było, a znając życie jak pojade na serwis dźwięki ustaną
a spróbuj nagrać i wrzucić na YT, to zobaczymy.
A masz takie "grube" pukniecie po wyłączeniu silnika (i zostawieniu oczywiście w pozycji P) po ok. 3-5 sekundach?
Jakby skrzynia się "wyluzowała" :wink:
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
----------------------------------------------------- Moja eReSka
obejrzalem i odsluchalem teraz w pracy ale na "1 rzut oka" wydaje mi sie ze to dzwiek SOUNDDUCKTOR z glosnikow. na spokojnie obejrze wieczorkiem w domu
fotkę znalazłem na AutoCentrum.pl. Obudowa filtra powietrza jest przykręcana śrubami, nie ma jak kiedyś takich zatrzasków. Zobacz może któraś śruba sie poluzował
[ Dodano: 19 Luty 2015, 13:29 ]
sprawdź też spinkę metalową na rurze przed filtrem powietrza może tutaj sie lukko zsunęło
[ Dodano: 19 Luty 2015, 13:30 ]
???? jesteś czy poszedłem oglądać na aucie :roll:
Coś mi się o uszy obiło że to dźwięk wydawany przez belkę pod silnikiem bo jest aluminiowa. Podobno po założeniu starego typu belki czyli chyba metalowej temat znika. Podobno TTTM :lol: Temat dotyczy podobno tylko TDI DSG.
Miałem bardzo podobny dźwięk - u mnie przy zejściu z 2000 na 1750 obrotów. Słychać go było z prawej strony z okolic słupka A. Okazało się, że to przewody paliwowe pod podłogą wpadały w rezonans. Pomogło "pogmeranie" przewodami mniej więcej pod siedzeniem pasażera z przodu - nie wiem dokładnie gdzie, bo robił to mechanik z ASO (ja siedziałem za kierownicą i wywoływałem ten efekt, on siedział pod autem i szukał). Silnik 1.4 TSI - więc może u Ciebie to nie to - ale warto sprawdzić.
ok, dzięki za informację, umówiłem się na poniedziałek do ASO ale oczywiście dzisiaj już tak dobrze tego nie słychać... zawsze tak jest :P może do poniedziałku wróci by to sprawdzić
@Himenek
Obejrzałem i odsłuchałem Twoje filmiki, ale nie słysze tego dźwięku. Na filmik 55 sek na samym końcu gdzie podjechałeś kamerką do kratki nawiewu - tutaj słychać jakiś dziwny "dźwięk metaliczny tak jakby klima na sucho pracowała" ale to tylko moje subiektywne wrażenia.
Generalnie u mnie też tak słychać, wydaje mi się że masz na stałe włączony soundducktor.
ale ja nie mam sounductora, bo nie mam performance mode, teraz nie ma tych dźwięków przy przyspieszaniu i schodzeniu z obrotów, albo są dużo mniej słyszalne - te na filmiku są na prawdę wyraźne
@Himenek
Na filmik 55 sek na samym końcu gdzie podjechałeś kamerką do kratki nawiewu - tutaj słychać jakiś dziwny "dźwięk metaliczny tak jakby klima na sucho pracowała" ale to tylko moje subiektywne wrażenia.
Potwierdzam, że ten metaliczny dźwięk to klima..., u mnie było to samo Przy przebiegu 8 tyś.km ASO wymieniło kompresor na nowy..., od tamtej pory na razie cisza..
Jest: OIII 1.4 TSI beż cap... Elegance+Amazing+Dynamic+parę fajnych dodatów cieszących oko
Była: OII FL 1.8 TSI czarna Elegance+light assistant+lusterko foto...+pakiet biznes+pakiet WADLIWE AUTKO !!!
poprawili mocowanie przewodów paliwowych i drgania i dziwne dźwięki ustały
napisz gdzie poprawili, gdzie to było w którym miejscu. Na wysokości kierowcy, tzn. tak jak pod fotelem kierowcy czy bardziej w stronę tyłu czy bliżej silnika :shock:
Komentarz